دوره 12، شماره 48 - ( پاییز 1403 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sohrabi M S, Estelaji A R, Hajalizade J. Investigating and analyzing the livability quality of integrated Areas in Tabriz metropolis. IUESA 2024; 12 (48)
URL: http://iueam.ir/article-1-1981-fa.html
سهرابی میر سعید، استعلاجی علی رضا، حاجی علیزاده جواد. بررسی و تحلیل کیفیت زیست پذیری مناطق ادغام شده در کلانشهر تبریز. فصلنامه علمی-پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری. 1403; 12 (48)

URL: http://iueam.ir/article-1-1981-fa.html


1- دانشجوی دکتری واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران ، alirezaestelaji20@gmail.com
2- استاد تمام گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی واحد گرمی دانشگاه آزاد اسلامی، گرمی، ایران
چکیده:   (1 مشاهده)
شناسایی انواع عوامل مؤثر بر زیست­پذیری و تحلیل نقش آن­ها به عنوان یک راهکار عملی برای ارتقای زیست­پذیری مناطق ادغام شده در سطح شهر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی زیست­پذیری مناطق ادغام شده در کلانشهر تبریز صورت گرفته است. پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و ماهیت آن از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی و استنباطی است. جامعه آماری پژوهش را 24961 خانوار ساکن شش منطقه ادغام یافته تشکیل داده که از این تعداد با استفاده از روش کوکران، 387 نفر به روش خوشه­ای به عنوان حجم نمونه انتخاب شده­اند. تعداد نماگرهای این پژوهش 58 نماگر مرتبط با ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است. تجزیه و تحلیل یافته­های پژوهش با استفاده از آزمون­های آمار توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار و انحراف از استاندارد، آزمون خودهمبستگی فضایی موران و همچنین آزمون­های آمار استنباطی مانند آزمون پیرسون، آزمون رگرسیون خطی گام به گام و ANOVA صورت گرفته است. یافته­های آزمون موران فضایی نشان داد که به ترتیب متغیرهای اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی با مقادیر 212/0، 165/0 و 155/0 با توزیع فضایی زیست­پذیری در مناطق ادغام یافته تبریز همبستگی دارد. همچنین نتایج پیرسون نشان داد که به ترتیب متغیرهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به ترتیب با مقادیر 547/0، 511/0 و 498/0 با زیست پذیری شهری ارتباط دارند. همچنین نتایج آزمون ANOVA  نشان دهنده وجود اختلاف معنادار در بین مناطق از نظر متغیرهای مورد مطالعه است. در نهایت با توجه به یافته­های پژوهش پیشنهاد می شود برنامه­های اجرایی شهرداری منطبق بر کاستی­های هر منطقه و مخصوصا با محوریت نوسازی مسکن و گسترش فضای سبز باشد.
 
متن کامل [DOCX 632 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/1/18 | پذیرش: 1405/6/24 | انتشار: 1403/7/5 | انتشار الکترونیک: 1403/7/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.