دوره 1، شماره 2 - ( بهار 1392 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 74-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbarian B, Ghaffari M, Taslimi A. Classification of Perceived Risks of Foreign Travels and the Relation whereof with the Previous Experiences as an Instrument for Urban Management and Tourism Planning. IUESA 2013; 1 (2) :65-74
URL: http://iueam.ir/article-1-33-fa.html
رنجبریان بهرام، غفاری محمد، تسلیمی امین. طبقه‌بندی ریسک‌های استنباط شده از سفرهای خارجی و ارتباط آن با تجربه سفرهای قبلی به عنوان ابزاری برای مدیریت شهری و برنامه‌ریزی گردشگری. فصلنامه علمی-پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری. 1392; 1 (2) :65-74

URL: http://iueam.ir/article-1-33-fa.html


1- دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان
2- دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (13492 مشاهده)
شناسایی و طبقه‌بندی ریسک‌های استنباط شده از سفر به مقاصد گردشگری می‌تواند به عنوان ابزاری مفید برای مدیریت و برنامه‏ریزی گردشگران به شمار آید. از این‌رو هدف مقاله حاضر طبقه‏بندی ریسک‌های استنباط شده گردشگران خارجی جهت سفر به شهر اصفهان و بررسی نقش تجربه سفرهای قبلی در استنباط از این ریسک‌ها است. جامعه آماری این پژوهش شامل گردشگران خارجی است که در ماه‏های فروردین و اردیبهشت سال 1391 به شهر اصفهان سفر کرده‌اند. از این جامعه نمونه‏ای به حجم 300 نفر به روش نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند. به منظور جمع‏آوری داده‏های پژوهش پرسشنامه محقق ساخته‏ای حاوی 29 سؤال برای طبقه‏بندی ریسک‌های استنباط‏شده گردشگران خارجی جهت سفر به شهر اصفهان مورد استفاده قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‏های پژوهش از تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون تی تک نمونه‌ای و تحلیل واریانس (آنوا) استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد گردشگران خارجی سفر کرده به شهر اصفهان چهار نوع ریسک را در سفر به این شهر تجربه کرده‌اند که شامل ریسک‌های سلامتی، فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. همچنین نتایج پژوهش نشان می‌دهد بین گردشگرانی که برای اولین بار به شهر اصفهان سفر کرده‌اند و گردشگرانی که قبلاً به دفعات متعدد به این شهر سفر کرده‌اند، تفاوت معناداری از نظر ریسک‌های استنباط‏شده سیاسی، اقتصادی و سلامتی وجود دارد. ولی از نظر ریسک فرهنگی و اجتماعی تفاوت معناداری میان گردشگرانی که برای اولین بار به این شهر سفر کرده‌اند و گردشگرانی که قبلاً به دفعات گوناگون به شهر اصفهان سفر کرده‌اند، مشاهده نشد. 
متن کامل [PDF 725 kb]   (1534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/11/2 | پذیرش: 1392/1/17 | انتشار: 1392/3/31 | انتشار الکترونیک: 1392/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.