دوره 4، شماره 13 - ( زمستان 1394 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 178-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi Shahdani M. Systematic Approach to the Budgeting of Municipalities in Terms of Applying Adjustment Policies of Energy Prices. IUESA 2016; 4 (13) :165-178
URL: http://iueam.ir/article-1-321-fa.html
صادقی شاهدانی مهدی. نگرش سیستمی به بودجه‌ریزی شهرداری‌‌ها در شرایط اعمال سیاست‌‌های تعدیل قیمت‌‌های انرژی. فصلنامه علمی-پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری. 1394; 4 (13) :165-178

URL: http://iueam.ir/article-1-321-fa.html


دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران
چکیده:   (6874 مشاهده)

اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌‌ها، درآمد‌ها و هزینه‌‌های شهرداری را به صورت مستقیم و غیرمستقیم، تحت‌تأثیر قرار داده و خواهد داد. بر این اساس، مطالعه آثار طرح مذکور بر منابع درآمدی و هزینه‌‌های شهرداری‌‌های کشور با نگرش سیستمی، برای بودجه‌ریزی شهرداری‌‌ها اهمیت بسزایی دارد. بر اساس مدل‌‌های داده- ستانده می‌توان آثار سیاست‌‌های تعدیل قیمت‌‌های انرژی را بر جریان درآمدی و هزینه‌های شهرداری‌‌های کشور، مورد ارزیابی سیستمی قرار داد. آنچه مسأله را تا حدی پیچیده می‌کند تطبیق مقوله‌‌های هزینه‌های شهرداری‌‌هاست.

افزایش قیمت حامل‌‌های انرژی مستقیماً از طریق افزایش درآمد‌های حاصل از عوارض مربوط به سوخت و برق، می‌تواند منجر به افزایش درآمد حاصل از قانون مالیات بر ارزش‌افزوده برای شهرداری‌‌ها شود. به منظور برآورد تأثیر اجرای مرحله اول قانون بر این آیتم درآمدی، مصارف و قیمت حامل‌‌های انرژی در سال‌‌های قبل و بعد از هدفمندی، مورد استفاده قرار گرفت. با داشتن اطلاعات قیمت و مصرف قبل و بعد از هدفمندسازی، این امکان فراهم شد که افزایش ارزش ریالی مصرف حامل‌‌های انرژی مختلف در سال مورد نظر، محاسبه شود و سپس میزان افزایش عوارض ناشی از هر سوخت برای تمامی شهرداری‌‌ها و دهیاری‌‌های کشور با استفاده از رقم حاصله و نیز با اعمال نرخ‌‌های اخذ عوارض مربوط به شهرداری‌‌ها (مشخص شده در قانون مالیات بر ارزش‌افزوده) محاسبه گردد. با استفاده از مدل قیمت مبتنی بر جدول داده- ستانده می‌توان تأثیر تعدیل قیمت‌‌های انرژی بر تورم محصولات مختلف را شبیه‌سازی کرد. مبتنی بر تورم حاصله در کالا‌ها و خدمات کل اقتصاد می‌توان افزایش هزینه شهرداری‌‌ها را محاسبه نمود. این نوع شبیه‌سازی، مبتنی بر نگرش سیستمی خواهد بود و کلیه آثار مستقیم و غیرمستقیم، در آن لحاظ می‌شود. بودجه‌ریزی شهرداری‌‌ها مبتنی بر نگرش مزبور، بودجه متوازن را نتیجه خواهد داد.

متن کامل [PDF 596 kb]   (4943 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/7/4 | پذیرش: 1394/9/7 | انتشار: 1395/1/26 | انتشار الکترونیک: 1395/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.