دوره 12، شماره 48 - ( پاییز 1403 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 72-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

علی‌زاده بالف داریوش، عطریان فرامرز، راعی دهقی مسعود. بررسی و مطالعه (تحلیل) چالش‌های قانونی و مقرراتی در نظارت بر ساخت‌وسازهای شهری. فصلنامه علمی-پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری. 1403; 12 (48) :55-72

URL: http://iueam.ir/article-1-2152-fa.html


1- دانشجوی دکتری حقوق عمومی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی ، نجف آباد، ایران
2- استادیار گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی ، نجف آباد، ایران ، atrian.f.1001@gmail.com
3- استاد، گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده:   (220 مشاهده)
ساخت‌وساز شهری یک پدیده پیچیده و متنوع است که دامنه وسیعی از روابط قانونی مختلف را در بر می‌گیرد. بر اساس ماده 33 قانون شهرداری ها مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجرای تمامی ساختمانها و طرحهای شهرسازی و شهرک سازی و عمران شهری که اجرای ضوابط ومقررات مزبور در مورد آنها الزامی است. هدف از این پژوهش بررسی و مطالعه (تحلیل) چالش‌های قانونی و مقرراتی در نظارت بر ساخت‌وسازهای شهری بوده و به صورت بنیادی و نظری و تحلیل اطلاعات نیز توصیفی تحلیلی مبتنی بر روششناسی کیفی میباشد. روش جمعآوری دادهها اسنادی و کتابخانهای است. چالش‌های قانونی و مقرراتی در نظارت بر ساخت‌وسازهای شهری عبارتند از: عدم شفافیت و پیچیدگی قوانین موجود، کمبود هماهنگی بین نهادهای مختلف مسئول نظارت بر ساخت‌وساز، به‌ویژه در سطح شهری و توجه به آموزش و آگاهی عمومی در زمینه قوانین و مقررات ساخت‌وساز می‌باشد. ارتقاء سطح آگاهی عمومی می‌تواند به کاهش تخلفات و تقویت نظارت مؤثر کمک کند. به‌طور کلی، بهبود نظارت بر ساخت‌وسازهای شهری نیازمند یک رویکرد جامع و هماهنگ است که شامل بازنگری قوانین، تقویت همکاری بین نهادها و افزایش آگاهی عمومی باشد. با اجرای این اقدامات، می‌توان به بهبود کیفیت ساخت‌وساز و ارتقاء ایمنی و رفاه عمومی در شهرها دست یافت و در نهایت پیشنهاد می‌شود که پژوهش‌های بیشتری در زمینه تحلیل و بازنگری قوانین و مقررات موجود در حوزه ساخت‌وساز انجام شود. این پژوهش‌ها می‌توانند به شناسایی نقاط ضعف و خلأهای قانونی کمک کرده و به تدوین قوانین جدید و به‌روزتر منجر شوند که پاسخگوی نیازهای فعلی جامعه باشند.
 
متن کامل [PDF 1130 kb]   (201 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/11/23 | پذیرش: 1403/7/5 | انتشار: 1403/7/5 | انتشار الکترونیک: 1403/7/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.