دوره 12، شماره 48 - ( پاییز 1403 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 20-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kheyrandish F, sadeghloo H. An Examination of Facilitating and Inhibiting Factors in the Development of Nightlife Tourism in Isfahan City. IUESA 2024; 12 (48) :1-20
URL: http://iueam.ir/article-1-2132-fa.html
طباطبایی مزدآبادی سید محسن، قادری جعفر، خیراندیش فریبا، صادقلو هادی. شناسایی و تحلیل عوامل تسهیل‌کننده و بازدارنده در توسعه گردشگری شبانه شهر اصفهان. فصلنامه علمی-پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری. 1403; 12 (48) :1-20

URL: http://iueam.ir/article-1-2132-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران ، sm.tabatabaei@atu.ac.ir
2- دانشکده اقتصاد مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه شیراز، ایران
3- دانشکده گردشگری دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
چکیده:   (391 مشاهده)
گردشگری شبانه به‌عنوان یکی از راهبردهای نوین توسعه گردشگری شهری، با تأکید بر استفاده بهینه از زمان و منابع شهری، نقشی کلیدی در افزایش رونق اقتصادی، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، و جذب گردشگران ایفا می‌کند. شهر اصفهان به‌دلیل پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی، ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری شبانه دارد. بااین‌حال، توسعه این نوع گردشگری با موانع و چالش‌هایی مواجه است.
هدف اصلی این پژوهش شناسایی و تحلیل عوامل تسهیل‌کننده و بازدارنده در توسعه گردشگری شبانه شهر اصفهان است تا از طریق آن بتوان راهبردهای مناسبی برای بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود و رفع موانع ارائه کرد.
این پژوهش با رویکرد کیفی صورت گرفته است. داده‌های مورد نیاز از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با 19 نفر از متخصصان گردشگری، مدیران شهری و فعالان حوزه گردشگری شبانه گردآوری شده است. برای تحلیل این مصاحبه‌ها، از روش تحلیل تم بهره گرفته شد تا عوامل کلیدی شناسایی و دسته‌بندی شوند.
یافته‌ها نشان می‌دهد توسعه گردشگری شبانه در اصفهان به عوامل تسهیل‌کننده‌ای همچون امنیت گردشگری شبانه، توسعه فعالیت‌های شبانه، نورپردازی و زیباسازی محیط، توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، حمایت از کسب‌وکارهای گردشگری شبانه، برندسازی گردشگری شبانه و آموزش و فرهنگ‌سازی، وابسته است. از سوی دیگر، موانع توسعه این حوزه شامل موانع فرهنگی و اجتماعی، موانع اقتصادی و مالی، موانع مدیریتی و نظارتی، موانع زیست‌محیطی، موانع شناختی-دانشی و موانع قانونی و سیاست‌گذاری می‌باشد. برای توسعه پایدار گردشگری شبانه، رفع موانع یادشده و تقویت عوامل تسهیل‌کننده از طریق برنامه‌ریزی جامع، حمایت‌های دولتی و خصوصی و افزایش تعاملات بین ذی‌نفعان ضروری است.

 
متن کامل [PDF 1370 kb]   (356 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/9/22 | پذیرش: 1403/10/18 | انتشار: 1403/7/5 | انتشار الکترونیک: 1403/7/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.