دوره 12، شماره 46 - ( بهار 1403 )                   جلد 12 شماره 46 صفحات 111-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

آقامحمدی عهدیه، پارسا علی. تحلیل مؤلفه‌های کلیدی مؤثر بر آینده مدیریت شهری هوشمند در بستر بلاکچین. فصلنامه علمی-پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری. 1403; 12 (46) :89-111

URL: http://iueam.ir/article-1-2105-fa.html


چکیده:   (409 مشاهده)
پدیده شهر هوشمند به دلیل زیاد شدن جمعیت شهری، نیازمند مدیریت هوشمند و کارآمد است. این مدیریت هوشمند به وسیله فناوری‌های پیشرفته مانند بلاکچین می‌تواند بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی شهروندان ایجاد کند. تحلیل مولفه‌های کلیدی، به عنوان یک روش تحقیقی، می‌تواند به شهرداران و مدیران شهری کمک کند تا درک بهتری از چالش‌ها و فرصت‌های مدیریت شهری هوشمند پیدا کنند. لذا هدف از این پژوهش تحلیل مولفه‌های کلیدی، به عنوان یک روش تحقیقی، می‌تواند به شهرداران و مدیران شهری کمک کند تا درک بهتری از چالش‌ها و فرصت‌های مدیریت شهری هوشمند پیدا کنند. پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت، توصیفی-تحلیلی و از لحاظ روش­شناسی، مبتنی بر رویکرد آمیخته طرح اکتشافی(کیفی-کمی) است. پس از انجام مطالعات کتابخانه ­ای و ادبیات موضوع و نیز مصاحبه با خبرگان، فهرستی از عوامل موثر بر آینده مدیریت شهری هوشمند در بستر بلاکچین  به­دست آمد و با استفاده  از روش دلفی، این عوامل از 28 مورد به 10مورد تقلیل یافتند. سپس با بهره­گیری از روش تحلیل ساختاری، ماتریس تاثیر متقاطع طراحی شد و با تشکیل پانلی با روش نمونه­گیری هدفمند شامل 23 نفر از خبرگان و اساتید دانشگاهی رشته­های مدیریت شهری، اقتصاد و مدیریت فناوری و اطلاعات دانشگاههای دولتی شهر تهران و جمع­آوری نظرات آنان درباره تاثیرگذاری عوامل بر یکدیگر، داده­ها وارد ماتریس شدند. با تحلیل داده­های برآمده از ماتریس با نرم­افزار میک­مک، میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری هر کدام از عوامل ارزیابی شد. براساس نتایج این پژوهش، پیشرانهای ذخیره­سازی، جابجایی و انتقال داده­ها، حفظ امنیت و حریم خصوصی داده­ها و انرژی هوشمند، ذخیره و اعتبارسنجی هویت کاربران، صرفه­جویی در هزینه­ها، مدیریت کارآمد و حمل و نقل هوشمند بر نتیجه این سیستم که متغیر توسعه پایدار شهری است، تاثیرگذار خواهند بود. لذا به مسئولین شهرداریها توصیه می­گردد استفاده از فناوری بلاکچین را جهت رسیدن به توسعه پایدار شهری در برنامه­های خود قرار دهند.
متن کامل [PDF 1179 kb]   (374 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/5/16 | پذیرش: 1403/2/10 | انتشار: 1403/5/20 | انتشار الکترونیک: 1403/5/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.