دوره 3، شماره 11 - ( تابستان 1394 )                   جلد 3 شماره 11 صفحات 167-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeqi S K, Sobhkhiz Zenozi S. The Effective Factors on Private Sector Cooperation as an Approach to Finance Sustainable Recourses of Municipality Projects. IUESA 2015; 3 (11) :153-167
URL: http://iueam.ir/article-1-202-fa.html
صادقی سید کمال، صبح‌خیز زنوزی شلاله. عوامل مؤثر بر مشارکت بخش خصوصی، به عنوان رهیافتی در تأمین منابع پایدار مالی پروژه‌های شهرداری. فصلنامه علمی-پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری. 1394; 3 (11) :153-167

URL: http://iueam.ir/article-1-202-fa.html


1- دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (13016 مشاهده)

جذب سرمایه‌های بخش خصوصی و سرمایه‌های خارجی برای اجرای پروژه‌های شهرداری‌ها، از روش‌های معتبر تأمین منابع مالی در حوزه مدیریت شهری، محسوب می‌شود. هم اکنون یکی از رویکردهای اصلی در حوزه‌های مدیریت شهری و روستایی در کشور، حرکت به سمت شناسایی درآمدهای پایدار، روش‌ها و ابزارهای جدید تأمین منابع مالی؛ نظیر جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌باشد.

هدف این پژوهش، بررسی عوامل مؤثر بر مشارکت بخش خصوصی، در تأمین منابع پایدار مالی پروژه‌های شهرداری است. با توجه به داده‌های گردآوری شده، بخشی از سرمایه‌گذاران بالقوه، در پروژه‌های شهری، شرکت نمی‌کنند؛ بر این اساس، استفاده از روش‌های معمول اقتصادسنجی، دارای نتایج ناسازگار می‌باشند. بنابراین به منظور تخمین پارامترهای این تابع، از روش لاجیت و پروبیت که براساس تابع حداکثر درست‌نمایی می‌باشد، استفاده شده است. لازم به ذکر است برای تخمین تابع، از نرم‌افزار stata استفاده شد. جامعه آماری پژوهش، شهر و شهرداری تبریز می‌باشد و داده‌های مورد نیاز با روش پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه و یافته‌های میدانی بوده است. در پژوهش حاضر، از روش نمونه‌گیری تصادفی و برای تعیین حجم نمونه مورد نیاز، از فرمول کوکران و جدول مورگان استفاده شده است. یافته‌های این پژوهش گویای این هستند که عواملی؛ مانند بهبود فضای کسب وکار و قوانین کارای تضمین‌کننده سود کارگذار خصوصی، باعث افزایش مشارکت بخش خصوصی، در اجرای پروژه‌های شهری می‌شوند و متقابلاً، وجود بوروکراسی و نبود ظرفیت‌سازی‌های مناسب، روند کار را به تعویق می‌اندازد.

متن کامل [PDF 1461 kb]   (4872 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/7 | پذیرش: 1393/11/4 | انتشار: 1394/6/31 | انتشار الکترونیک: 1394/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.