جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای صفری

محمود اکرامی، ثنا صفری، مهان قلمکاری،
دوره ۲، شماره ۶ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

بی‌تردید کارآفرینی، نقشی بسیار کلیدی در اقتصاد شهری و دستیابی به توسعه اقتصادی دارد و از طریق اجرای راهبرد توسعه اقتصادی، شرایط مطلوبی برای مدیریت شهری فراهم می‌شود. به علت تأثیر کارآفرینی و عوامل آن در اقتصاد و مدیریت شهری، هدف پژوهش حاضر، نام‌گذاری عوامل کارآفرینی و استاندارد نمودن این ویژگی‌ها می‌باشد. در تحقیق حاضر، عمده داده‌ها بر اساس مطالعات کتابخانه‌ای و تحقیقات میدانی گردآوری شده‌اند. سپس از پرسشنامه‌ای برای سنجش کارآفرینی استفاده گردید. جامعه آماری این مقاله شامل تمامی کارکنان اعم از مدیران، کارشناسان ارشد و کارشناسان در شهرداری منطقه ۷ تهران می‌باشد که تعداد آنها ۴۲۰ نفر است و ۲۰۱ نفر از آنها با روش نمونه‌برداری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. همچنین روایی و اعتبار مقیاس کارآفرینی، بسیار بالا بوده (۹۱۷۱/۰) و از این آزمون برای سنجش کارآفرینی کارکنان در سازمان‌های دیگر نیز می‌توان استفاده کرد. نتایج به دست آمده نشان داد که عوامل خلاقیت، استقلال، نفوذ، بیرونی بودن، استعداد تجاری‌سازی، انعطاف‌پذیری، توفیق‌طلبی و یادگیری، عوامل مؤثر بر کارآفرینی می‌باشند

سعید صفری، عبدالرضا بیگی‎نیا، مهدی سمیع‌زاده، سیدجمال ذاکری‌فر،
دوره ۴، شماره ۱۶ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

تاکنون در طراحی نظام‏های ارزیابی عملکرد، بیشتر تلاش‌ها معطوف به تغییر و بهبود در ساختار و شکل بوده و کمتر به مباحث محتوایی توجه شده است. از این رو هدف این تحقیق، طراحی مؤلفه‎های اندازه‏گیری عملکرد در مدیریت شهری با تلفیق مدل ارزیابی متوازن (برای جنبه ساختاری) و شاخص‏های حکمرانی خوب مورد تأیید برنامه توسعه سازمان ملل متحد (برای جنبه محتوایی) در حوزه عملکرد سازمانی است. برای دستیابی به هدف تحقیق، پس از بازتعریف شاخص‎های حکمرانی خوب در چهار بعد ارزیابی متوازن، از طریق انجام مصاحبه‏های عمیق نیمه ‏ساختاریافته با مدیران ارشد شهرداری و اساتید دانشگاه، در مرحله اول، ۱۰۳ مؤلفه و در مرحله دوم، ۹۵ مؤلفه برای اندازه‏گیری عملکرد مدیریت شهری، استخراج شد. در ادامه، این مؤلفه‏ها با روش دلفی توسط خبرگان دانشگاهی و سازمانی ارزیابی شدند. نتایج تحقیق نشان دادند که از میان مؤلفه‏های طراحی شده با توجه به هشت شاخص حکمرانی خوب و چهار بعد ارزیابی متوازن، برای اندازه‏گیری عملکرد، ۷۳ مؤلفه از نظر خبرگان دانشگاهی و سازمانی، مناسب و مورد تأیید بودند. از این رو این مؤلفه‏ها، راهنمای مناسبی برای توسعه هر چه بیشتر نظام ارزیابی عملکرد در حوزه مدیریت شهری می‎باشد تا مدیران نسبت به آثار و پیامدهای تصمیمات و برنامه‏های اجرایی سازمان، آگاه شوند.


حامد اخوان، محمود صفری، معصومه اولادیان،
دوره ۱۰، شماره ۳۹ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل نظام آموزش شهروندی با رویکرد شهرهای آینده در شهرداری تهران است. روش این تحقیق از نظر هدف، کاربردی است و به روش اکتشافی انجام شده است. نحوه گردآوری داده‌ ها، به روش آمیخته (کمی و کیفی) صورت گرفته است و ابزار جمع آوری داده‌ ها مصاحبه با خبرگان با انجام مصاحبه‌ های تخصصی به روش دلفی و پرسشنامه می‌ باشد. از طریق پرسشنامه، تحلیل داده ‌ها در بخش کیفی به روش کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) و در بخش کمی تجزیه و تحلیل داده ‌های جمع‌آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم ‌افزار SPSS ۱۶ و Smart PLS انجام شد. در این تحقیق برای توصیف داده‌ ها از آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد فراوانی، جدول توزیع فراوانی، ترسیم نمودارها و همچنین توصیف ویژگی ‌های پاسخ دهندگان به پرسشنامه استفاده گردید. در تحلیل استنباطی به روش تحلیل عاملی، به تجزیه و تحلیل داده‌ها پرداخته شد. نتایج نشان دادند مولفه ‌های نوع دوستی، وجدان کاری، جوانمردی، رفتار مدنی، ادب و ملاحظه، قانون ‌گرایی، روحیه مشارکت ‌جویی، مسئولیت ‌پذیری، اعتماد به نفس، رفتار اجتماعی - سیاسی، رفتار مبتنی بر آموزه‌ های دینی و ملی، محیط زیست و توسعه پایدار و در نهایت حکمرانی هوشمند با شاخص ‌های آنها با عنوان ابعاد و مؤلفه‌ های طراحی مدل نظام آموزش شهروندی با رویکرد شهرهای آینده در شهرداری تهران شناسایی شدند. همچنین یافته ‎ها نشان دادند مدل از برازش مناسبی برخودار است.

بهاره صفری، حشمت ‎اله عسگری،
دوره ۱۰، شماره ۳۹ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

صنعت گردشگری از لحاظ اقتصادی پدیده نسبتاً جدیدی در مبادلات بین‎المللی می‎باشد و در بسیاری از کشورها، یکی از منابع مهم درآمد ارزی، تلقی می‎گردد؛ از این رو، این صنعت به‎عنوان فعالیتی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای توسعه کشورها، اهمیت به‎سزایی یافته است. مطالعه حاضر با در نظر گرفتن اثر مجاورت فضایی، به بررسی رابطه بین دو متغیر رشد اقتصادی و رشد گردشگری برای ۲۹ استان ایران در بازه زمانی ۱۳۹۸-۱۳۸۱ می‎پردازد. نتایج نشان می‎دهد که با در نظر گرفتن بعد مکان، دو متغیر رشد اقتصادی و رشد گردشگری اثر مثبت و معناداری بر یکدیگر دارند. به عبارت دیگر، رشد اقتصادی و رشد گردشگری استان‎های مورد بررسی دارای اثرات فضایی و مکانی بوده و متأثر از سایر استان‎ها هستند و هرچه فاصله بین استان‎ها کمتر باشد، هزینه سفر نیز کمتر است؛ لذا گردشگری از همسایگی اثر بیشتری می‎پذیرد.


صفحه ۱ از ۱     

این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.