دکتر پورزرندی در نشست اقتصاد شهری از منظر رسانه:

 | تاریخ ارسال: 1396/11/11 | 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر حسین محمدپور زرندی در نشست "اقتصاد شهری از منظر رسانه" که با حضور اساتید، پژوهشگران و صاحب نظران حوزه اقتصاد شهری و ارتباطات در دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر شهرها بیش از دو سوم سهم اقتصاد و GDP کشور ها را در اختیار دارند اما علی رغم این سهم بزرگ، اقتصاد شهری مظلوم واقع شده است. 
وی توضیح داد: این مظلومیت از این جهت است که هنوز آنگونه که باید و شاید در زمینه اهمیت اقتصاد شهری فرهنگ سازی صورت نگرفته و کل جامعه نسبت به اهمیت آن آگاه نیست.
دکتر پورزرندی ادامه داد: امروز بیش از ۵۰ درصد جمعیت دنیا و بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور ما شهرنشین است و براساس پیش‌بینی ها در دهه های آتی، جمعیت شهر نشین کشور ما به ۸۰ درصد می رسد و این میزان بیش از میانگین جهانی است. 
وی معضلات شهرنشینی را بسیار قابل تامل و چالش برانگیز دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین این معضلات حاشیه‌نشینی و سکونت گاههای غیر رسمی است، همچنین بی عدالتی، فقر شهری و کیفیت پایین زندگی نیز از دیگر معضلات پیش روی شهرهای امروز است. 
رییس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه در همه کشورهای توسعه یافته، معضل شهرهای بزرگ اقتصاد و تامین منابع درآمدی شهرهاست گفت: پس از آن آلودگی های محیط زیست اعم از آب، خاک، هوا به بزرگترین چالش های شهرها تبدیل شده است. 
دکتر پورزرندی معضلات اقتصادی و تامین منابع را برای مدیریت شهرها کوچک نیز چالش برانگیز برشمرد و گفت: باید به این نکته توجه داشت که در بحث تامین درآمد شهرها از محل عوارض، ما می توانیم عوارض را از ثروتمندان بگیریم. افراد فقیری که از عهده هزینه‌های روزمره بر نمی‌آیند چگونه می توانند عوارض بدهند. 
وی خدمت رسانی را وظیفه اصلی مدیریت شهری برشمرد و متذکر شد: در یک نگاه دیگر هنر مدیریت شهری صرفا ارائه خدمت نیست بلکه فراهم کردن شرایط برای بهبود کسب و کار و ثروت شهروندان است. مشکل امروز شهرها ما تک محصولی بودن است ، تک محصولی به این معنا که تمام درآمد شهرداری ها از یک منبع درآمدی تامین می شود. 
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه از دهه ۶۰ قرار بود نظام مالیه شهرها مستقر شود و به دولت تکلیف شده که لایحه آن را برای تصویب به مجلس ارائه کند گفت: هنوز پس از گذشت بیش از سه دهه این اتفاق رخ نداده و اجرایی نشده است. البته گفته می شود در دولت تدبیر و امید این لایحه از کمیسیون های تخصصی به دولت رفته و اگر دولت آن را تصویب کند به مجلس خواهد رفت.
دکترپورزرندی ادامه داد: از سوی دیگر قانون شهرداری ها برای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است و این در حالیست که اکنون مدیریت شهرها از هر نظر با گذشته متفاوت شده است. 
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران متذکر شد: ما برای حل مشکلات امروز به راه حل ها و قوانین امروزی نیاز داریم و در اینجاست که انجمن های علمی و تشکل های مردم نهاد باید خواست و مطالبات به حق مردم را ارائه کنند. اندیشمندان در چنین نهادهایی باید دور هم جمع شوند و برای این معضلات چاره اندیشی کنند. 
به گفته وی تلاشهای بسیاری در جهت توسعه، ارتقاء و افزایش توجه به علم اقتصاد در شهرها انجام شده اما باید اندکی این پژوهشها با زبان شیوا و روانتر که مخاطب عام بتواند آن را درک کند درآید تا تک تک افراد جامعه با اهمیت آن آشنا و این نگاه در جامعه نهادینه شود.

کلیدواژه ها: دکتر حسین محمدپور زرندی | فقر شهری | سکونت گاه | اقتصاد شهری | رسانه | انجمن علمی اقتصاد شهری ایران | نشست اقتصاد شهری از منظر رسانه |



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 9125 بار   |   دفعات چاپ: 575 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.