نگاهی به روش های توسعه پایدار شهری

 | تاریخ ارسال: 1396/2/13 | 

جادوی سبز برای افزایش سرعت توسعه در شهرها

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، امروزه در سراسر جهان، پروژه های املاک و مستغلات زیادی وجود دارد که برای فروش محصولات خود از جادوی ایجاد مناظر زیبا، دیوارهای سبز و پارک های روی پشت بام و فضاهای بیرونی استفاده می کنند؛ اما آیا گیاهان کاربردی جز راحت کردن فروش ساختمان ها در برنامه ریزی های سیستمی ندارند یا معنای استفاده از آنها رشد ارزش های جدیدی در ساخت و ساز است که موج جدیدی را به نام " ساخت و ساز سازگار با محیط زیست" ایجاد کرده و سبب توسعه شهرها می شود؟

AWT IMAGE

برای اثبات این موضوع پروژه های بسیاری در شهرهای مختلف جهان طراحی شده اند که تا حدودی دارای فضای سبز به ویژه چمن در خانه ها و پشت بام هایشان هستند. با این وجود اغلب طراحی منظر در این پروژه ها در پایان کار انجام شده است؛ چراکه طراحان معتقدند این فرآیند در " مهندسی ارزش ساختمان" اجتناب ناپذیر است. این در حالی است که راه دیگری هم وجود دارد. گیاهان می توانند در ابتدای روند طراحی ساختمان قرار گیرند و راهنمای خوبی برای توسعه پایدار باشند.

نمونه قابل اثبات این ادعا مکانی است در جنوب لندن که در گذشته خاکروبه ها را در آن تلنبار می کردند و درختان ضعیف یا افتاده ای هم در انتهای پیاده روی آن وجود داشت. بعد از مدتی در وسط میدانی به نام "راسکین" ، قرار شد ادارات، مغازه ها و ساختمان های زیادی ساخته شود که دارای فضای سبز باشند. برنامه ریزی شهری در این محله کوچک از لندن نشان داد که طراحی منظر با فضای سبز باید در ابتدای کار در نظر گرفته شود. در سال ۲۰۱۲، یعنی پیش از اینکه جرثقیل‌ها وارد محله شوند، گروهی محلی با همکاری دو جوان افغانستانی که پناهنده بودند ثابت کردند که در نظر گرفتن گیاهان در طراحی منظر این محله ضروری است و به حفاظت از ۷۶ گونه گیاهی که در این زمین بایر کاشته شده بود می انجامد. بنابراین می توان گفت که دادن چیزهای کوچک و باارزشی مانند گیاهان در یک محله سبب کاهش آسیب ها به زمین و افراد ساکن در آن شود.

این نوع از استراتژی تمرینی برای گروهی فرانسوی هم بود که از سال ۲۰۰۰ پذیرفتند یک سری پروژه های طراحی منظر شهری را در قسمت های کوچک شهر پاریس که زمانی مالک داشتند اجرا کنند. در سال ۲۰۰۶ آنان نوار باریکی از فضای سبز را در همسایگی خود ایجاد کردند. از ابتدای اجرای پروژه این گروه روند انجام کار را به طور کامل ثبت کردند تا نشان دهد چطور فضاهای سبز به ویژه ساخت مکان های عمومی برای کاشت سبزیجات یا ساختمان هایی که دارای باغ هستند یا با چوب ساخته شده اند می تواند در توسعه پایدار شهری موثر باشد.

در ادامه اجرای پروژه، آنان از ایده های مشابهی در مقیاسی وسیعتر استفاده کردند. بر همین اساس یک مرکز کشاورزی در ابعاد ۳ هزار متر مربع در زمین های شهری، یک مزرعه کوچک با کافه تعاونی و یک مدرسه ارائه آموزش باغبانی حرفه ای را ایجاد کردند. نتیجه اجرای این پروژه ها در بخش های مختلف لندن نشان داد که ساخت و پرورش گیاهان در شهرهای امروزی می تواند نقش مهمی در توسعه پایدار شهر داشته باشد.

منبع: گاردین


کلیدواژه ها: فضای سبز | سال اقتصاد مقاومتی | تولید و اشتغال | توسعه شهرها | چمن | پیاده روی | انجمن علمی اقتصاد شهری ایران |



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2129 بار   |   دفعات چاپ: 358 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.