فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری- اخبار نشریه
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران:

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/11/24 | 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر حسین محمدپور زرندی در برنامه تهران ۲۰ در مورد اهمیت توجه به علم اقتصاد شهری در مدیریت کنونی شهرها اظهار داشت:  اقتصاد شهر مظلوم است و این در حالیست که اگر در آمد نفت را کنار بگذاریم دو سوم  GDP کشور در شهرها ایجاد می شود . 
وی ادامه داد: با این وجود اقتصاد شهر به تازگی به عنوان یکی از شاخه های علم اقتصاد در دانشگاه ها به آن پرداخته و تدریس می شود و این در حالیست که ۷۰ درصد جمعیت کشور ما شهر نشین است یعنی بیش از میانگین جمعیت شهرنشین در دنیا، شهر نشین داریم.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه از همین رو توسعه شهرها و ساکنان آن اهمیت دو چندان می یابد گفت: باید با ایجاد و توسعه زیرساخت های شهری و بکارگیری فناوری های نوین به توسعه شهر، ایجاد شهرهای الکترونیک، توسعه کسب و کار در شهرها و رفاه بیشتر برای شهروندان کمک کرد.
وی در مورد راهکارهای ایجاد در آمدهای پایدار شهری نیز توضیح داد: وجود یک نهاد مالی در شهرها به دلیل جذب سرمایه های مردم با هدف توسعه شهرها بسیار موثر است. برای مثال می توان با عرضه و انتشار اوراق قرضه و مشارکت از سرمایه های مردمی برای توسعه شهرها برای رفاه بیشتر برای شهروندان استفاده کرد.
دکتر پورزرندی ادامه داد: حوزه ساخت و ساز، حمل و نقل ، گردشگری تا خدمات شهری پسماند و ... همه به نوعی در حیطه اقتصاد شهر قرار می گیرد و مهم نوع نگاه ما به این بخش هاست که می تواند به ایجاد درآمدهای پایدار کند.برای مثل می توان با نگاه صحیح و درست به بخش پسماند از آن به عنوان طلای کثیف برای تولید برق تا کمپوست برای کمک به ایجاد درآمد پایدار برای شهرها بهره برد.
وی افزود: صنعت  گردشگری نیز یکی دیگر از حوزه ها ایجاد درآمد پایدار است که متاسفانه مغفول مانده است و این در حالیست که در حوزه گردشگری نیز جزو ۱۰ کشور جهان هستیم که از پتانسیل های گردشگری بالایی برخورداریم و می توانیم ۱۰ تا ۲۰ درصد GDP کشور را از محل صنعت گردشگری تامین کنیم در حالیکه اکنون این سهم بسیار ناچیز است
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: امروز مقایسه سبد درآمدی کلانشهرهای ما با سبد درآمد شهرهای توسعه یافته نشان می دهد که حداکثر ۳۰ تا ۴۰ درصد درآمدهای شهری ما پایدار است در حالیکه در کشورهای توسعه یافته ۸۰ درصد درآمدها پایدار و تنها ۲۰ درصد نیمه پایدار است.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران متذکر شد: راهکارهای متعددی برای ایجاد و افزایش درآمدهای پایدار شهری وجود دارد مانند ارائه سبدهای سرمایه گذاری به مردم که می تواند از خروج سرمایه ها جلوگیری کند که در این میان بانک ها به عنوان یک نهاد مالی می توانند برای توسعه سرمایه گذاری در شهرها و پشتیبانی از آنها نقش مهمی ایفا کنند.
نشانی مطلب در وبگاه فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری:
http://iueam.ir/find-1.43.551.fa.html
برگشت به اصل مطلب