فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری- اخبار نشریه
دکتر پورزرندی در گفت و گویی عنوان کرد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/1/3 | 

ظرفیت شهرها برای اجرایی سازی شعار سال ۹۶/کسب و کارهای خرد و کارآفرینی شهری کلید تولید و اشتغال شهری

به گزارش پایگاه انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر حسین محمدپور زرندی رییس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در گفت و گویی با اشاره به نام‌گذاری سال ۹۶ از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به نام سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» با بیان اینکه تاکید چندباره معظم له بر مسائل اقتصادی و معیشت مردم نشان از فاصله داشتن بین وضعیت مطلوب با وضعیت فعلی در مورد مسائل اقتصادی کشور دارد، اظهار داشت: ایشان مجدد براین نکته تاکید داشتند که قرار داشتن مجموعه اقداماتی فقط در زیر نام اقتصاد مقاومتی چندان موثر نیست و باید طرحی نو درانداخت.

AWT IMAGE

وی ادامه داد: از سوی دیگر ایشان علاج کار را تقسیم مجموعه اقتصاد مقاومتی به قسمت های مهم و کلیدی دانستند که باید برای هر یک از این تقسیم بندی ها فصل جداگانه تشکیل داد و بر شناسایی آن متمرکز شد.

پورزرندی با بیان اینکه رهبر انقلاب تولید داخلی و اشتغال را نقاط کلیدی معرفی کرده و مورد تاکید قرار دادند گفت: اهمیت این موضوع سبب شد تا ایشان هوشمندانه شعار سال ۹۶ را "اقتصاد مقاومتی: تولید – اشتغال" قرار دهند.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه براساس بیانات ایشان موفقیت و کارایی در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی وقتی معلوم می شود که نتیجه‌ کار، محسوس و ملموس بشود.

این صاحب نظر مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه آنچه برای مردم بیش از همه ملموس است، وضعیت رفاهی، اشتغال، شکاف طبقاتی و بهزینه‌های خانواده است، گفت: اگر بخواهیم عملکرد دولت در بهبود وضعیت مردم طبق شعار اقتصاد مقاومتی را ارزیابی کنیم، باید عملکرد دولت را طبق شاخص‌ها و متغیرهای نرخ بیکاری، وضعیت هزینه درآمد خانواده، ضریب جینی و رشد شاخص‌های قیمت و نرخ تورم تحلیل نماییم.

وی با اشاره به آمارها در مورد وضعیت معیشت و درآمد مردم توضیح داد: ضریب جینی کل کشور طی سال‌های ۹۲، ۹۳ و ۹۴، مقادیری برابر با ۰.۳۷، ۰.۳۸ و ۰.۳۹ را داشته که افزایش ضریب جینی، نشان از افزایش ضریب شکاف طبقاتی و به هم خوردن توزیع درآمد در کشور است.

صاحب امتیاز فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری ادامه داد: این وضعیت در مناطق شهری کشور نیز به همین منوال است و ضریب جینی شهری، طی این سه سال، برابر با ۰.۳۵، ۰.۳۶ و ۰.۳۷ بوده است.

پورزرندی با اشاره به آمار اشتغال که امثال مورد تاکید موکد مقام معظم رهبری قرار گرفت و بخشی از شعار امسال است، گفت: در زمینه کاهش نرخ بیکاری در جمعیت ده ساله و بیشتر در طی دولت یازدهم، مشاهده می کنیم که نرخ بیکاری در کل کشور در سال ۹۲، ۱۰.۴ درصد، در سال ۹۳، ۱۰.۶ درصد، در سال ۹۴، ۱۱ درصد و در سال ۹۵ به ۱۲.۴ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری در مناطق شهری نیز در سال ۹۲، ۱۱.۸ درصد، در سال ۹۳، ۱۱.۶ درصد، در سال ۹۴، ۱۲.۲ درصد و در سال ۹۵ به ۱۳.۷ درصد رسیده که البته این وضعیت در مناطق روستایی نیز از ۷ درصد در سال ۹۲ به ۸.۹ درصد در سال ۹۵ رسیده است.

رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران خاطر نشان کرد: با نگاهی به این آمار افزایش نرخ بیکاری در کل کشور، در مناطق شهری و در مناطق روستایی کاملاً مشهود است که در این مورد نیز واقعیتی متضاد با بند ۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را مشاهده می‌کنیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: به طور کلی می‌توان گفت هزینه‌های مصارف خانوارها، از خوراکی‌ها به سمت هزینه‌های غیرخوراکی و عمدتاً مسکن و حمل‌ونقل کشیده شده است و این یعنی مردم به‌خصوص دهک‌های فقیر جامعه، از شکم خود برای تهیه سایر مایحتاج غیرخوراکی خود می‌زنند که این نیز نشان از توسعه فقر در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و حتی تغذیه‌ای در جوامع شهری کشور دارد.

وی در ادامه به ظرفیت های شهرها برای تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: امروز در سطح جهانی کلانشهرها به عنوان موتورهای رشد و توسعه مطرح هستند و این ظرفیت وجود دارد تا شهرهای ایرانی نیز در سال ۹۶ در رشد و توسعه اقتصادی کشور موثرتر باشند.

این صاحب نظر حوزه اقتصادی با تاکید بر اینکه سهم شهرها در تولید ناخالص داخلی کشورها معمولا از سهم جمعیتی آنها بیشتر است، ادامه داد: مدیران شهری با همکاری دستگاه های اجرایی ذی ربط می توانند بسته تولید و اشتغال در شهرها را تدوین کنند.

رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران تاکید کرد حمایت از کسب و کارهای خرد و خلاقیت شهری باید در این بسته در اولویت قرار گیرد.

نشانی مطلب در وبگاه فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری:
http://iueam.ir/find-1.43.425.fa.html
برگشت به اصل مطلب