استاد دانشگاه اصفهان عنوان کرد

 | تاریخ ارسال: 1395/12/4 | 

همایش بین المللی اقتصاد شهری محملی برای ارائه راهکار درباره چالش های شهری

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، ناصر یار محمدیان ،استاد دانشگاه اصفهان  با اشاره به  برگزاری دومین همایش  اقتصاد شهری گفت: در شرایطی که مسائل شهر در حاشیه مسائل سیاسی برجستگی ویژه ای ندارد برگزاری همایش های تخصصی اقدام موثری و کارآمدی برای حل مسائل شهر در بستری علمی خواهد بود.

وی افزود:پرداختن به مسائل شهر در حالیکه با معیشت و زندگی مردم ارتباط مستقیمی دارد می تواند در بروز نشاط اجتماعی و توسعه پایدار گامی موثر تلقی شود.

AWT IMAGE

یار محمدیان ادامه داد: بررسی مسائل شهر با شناخت صحیح از مسائل روز می تواند همایش های تخصصی را مبدل به بستری برای تجارب وآرا و همچنین برنامه ریزی مسئولان برای میزهای تصمیم گیر کند.

استاد دانشگاه اصفهان با اشاره به چالش های اساسی شهر گفت: چالش های شهری بر اساس ماهیت شهرهای بزرگ و کوچک متفاوت است اما یکی از اساسی ترین مشکلات کلانشهرها در زمان حاضر آلودگی هواست که از اواسط پاییز تا انتهای زمستان گریبانگیر شهروندان شده و برای مرتفع کردن آن باید از سیاستها و مدیریت های روز دنیا در حمل ونقل و ترافیک بهره برد.

وی با اشاره به سیاستهای مدیریتی شهر لندن ادامه داد: این شهر به عنوان یکی از آلوده ترین شهرهای دنیا و پر ترافیک ترین خیابانهای جهان را به نام خود کرده بود اما در سالهای ۲۰۰۳تا ۲۰۰۵ با استفاده از ابزارهای اقتصادی مدیریت تقاضا برای استفاده از مراکز پر تردد را اجرایی کرد و سیستم عوارض حمل ونقل یا erp را به اجرا گذاشت.

یارمحمدیان گفت : در این شیوه با قرار دادن تابلو قیمت استفاده از خیابان  با بهره گیری از قیمت گذاری دینامیک هزینه استفاده از آن محل بسته به ازدحام و تقاضا تغییر پیدا کرده و در واقع قیمت استفاده در ساعت پیک نسبت به سایر ساعات روز متغییر  اعلام می شود.

وی ادامه داد: قیمت گذاری برای استفاده از خیابانهای شهر راه حلی برای رفع مشکل ترافیکی قلمداد شد که در کشورهای آلمان ،فرانسه ،سوئیس ،دانمارک و سنگاپور به اجرا گذاشته شده است.

این استاد دانشگاه  ادامه داد: در حالیکه مدیریت تقاضا در کشورهای توسعه یافته اجرائی شده است ایران هنوز متمرکز بر سیاستهای مدیریت عرضه است که با راه حلهلی مسکن وار نظیر تعطیلی مدارس و ادارات حل شدنی نیست

استاد دانشگاه اصفهان همچنین در ادامه خاطر نشان کرد: از مهمترین چالش های شهری درآمد ناپایدار شهری است که منایع مالی قابل اتکائی محسوب نمی شود و همانگونه که احتمال صعود آن وجود دارد شرایط نزول آن نیز برقرار است.

وی با اشاره به سهم ناچیز جذب فایناس و استفاده از سرمایه گذاری خارجی گفت: هر چند در برنامه  ششم توسعه استفاده از سرمایه گذاری خارجی تا ۲۰ میلیارد دلار  در سال تصریح شده است اما بررسی ها نشان می دهد که در سال ۲۰۱۳ بالغ بر ۱/۴۵ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در جهان انجام شده است که سهم ایران از این میان تنها ۲۰ صدم درصد یعنی سه‌میلیارد و ۵۰ میلیون‌ دلار بوده است. رقمی که نشان می‌دهد سهم ایران از سرمایه‌‌گذاری مستقیم خارجی به یک‌درصد هم نمی‌رسد.

 یارمحمدیان ادامه داد: عدم توفیق ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی را باید در مسائل سیاسی  ساختارهای اقتصادی کشور نظیر محیط نامناسب کسب وکار و عدم استفاده از مولفه جمعیت به عنوان یک محیط اقتصادی پر تقاضا در کلانشهر ها نام برد.

این استاد اقتصاد شهری اصفهان تاکید می کند:تهران با تمرکز جمعیتی ۸ میلیون نفر و پذیرش جمعیت ۱۵ میلیون نفر در روز دارای بازار گسترده ای شناخته می شود که از این تراکم جمعیت در جریان مقاصد اقتصادی استفاده نشده است.

وی همچنین در ادامه با اشاره به منابع درآمدی شهرها گفت: وابستگی شهرداری ها به دولت مرکزی و عدم استقلال درآمد،کوچک بودن سهم کمک دولت به هزینه های شهری ،عدم اعتبارات لازم در وضع عوارض و همچنین عدم وجود مالیات بردارایی می توان نام برد.


کلیدواژه ها: دانشگاه اصفهان | توسعه ششم اقتصادی | همایش بین المللی | مدیریت شهری | اقتصاد شهری | ساختارهای اقتصادی | سرمایه گذاری |



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2167 بار   |   دفعات چاپ: 392 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


این فصل نامه دارای درجه علمی - پژوهشی مصوب به شماره مجوز ۳/۵۷۸۸۱۰  از وزارت علوم ،تحقیقات فناوری است .
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اقتصاد و مدیریت شهری می باشد.

استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد می باشد.